Angst en fobie

Hypnose biedt een oplossing

Angst heeft veelal een beperkend of blokkerend effect op je leven, de keuzes die je maakt en de mate van plezier die jij ervaart in het dagelijks leven. Het kan grote impact hebben op je zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Door angst kun jij je heel onzeker of machteloos gaan voelen. Of je ervaart een sterke behoefte om overal de controle over te willen hebben. Soms kan angst op den duur zo’n hoge stressfactor geven, dat het zich fysiek uit middels blozen, stotteren, ademnood, hyperventilatie, hartkloppingen, duizeligheid, overmatig zweten, paniekaanvallen, buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, slaapproblemen etc. Hypnose biedt een oplossing.

 

Veilig en snel

Angst is een natuurlijke reactie op een ‘onveilig gevoel’. Het verhoogt de spanning in het lichaam en kan hierdoor diverse klachten uitlokken. Met hypnose zijn vele angsten en fobieën, van welke aard dan ook, veilig en snel op te lossen. Onze diepe hypnosetechnieken veranderen de onderliggende patronen en negatieve overtuigingen die hier aan ten grondslag liggen. De angst, en datgene wat de angst triggert, wordt verbonden aan iets positiefs. Hierdoor wordt het gevoel van angst en onveiligheid geneutraliseerd. De angst wordt vervolgens niet meer bevestigd of gevoed, waardoor deze als helemaal vanzelf uiteindelijk verdwijnt. Waar nodig wordt de onbewuste kernoorzaak (diep opgeslagen oorsprong) van de angst achterhaald, om hier de negatieve lading af te halen.
Lees hier ons artikel over angst-vrij zijn…

 

Klachten

Een greep uit onze dagelijkse praktijk:

• Faalangst
• Spreekangst
• Paniekaanvallen
• Presentatie angst
• Examenvrees
• Bindingsangst
• Verlatingsangst
• Rijangst
• Vliegangst
• Angst voor bepaalde voorwerpen
• Angst voor tandarts/ziekenhuis
• Angst om gekwetst of verlaten te worden
• Angst om niet aardig gevonden te worden
• Angst voor verlies
• Controledrang
• Sociale fobie
• Paardrij angst
• Fobie voor dieren (wespen, spinnen, honden)
• Claustrofobie

 

Ervaring van Bianca

Vanwege claustrofobische klachten had ik een sessie van 3 ingepland. De sessies, en ook de tijd ertussen in zijn een heel proces geworden. En dat proces werkt nu nog steeds door. AnneMeijs heeft mij hier supergoed in begeleid. Zij neemt alle tijd en ook de uitleg van hoe het onderbewustzijn werkt heeft zij meer dan uitstekend verwoord. De audio opnames die zij mij meegaf waren heel fijn om te beluisteren. En ook nu, na een maand of 2 na de laatste sessie, is het fijn om hier naar terug te kunnen luisteren. Kortom, ik ben enorm dankbaar dat ik deze stap heb gezet.

 

Ervaring van Senna

Voor mijn angststoornis die ik al drie jaar heb, kwam ik bij Annemeijs. Door de hypnotherapie voelde ik me twee dagen na de hypnotherapie anders. Het angstige gevoel was met grote mate afgenomen. Na een tweede sessie heb ik vrijwel geen last meer gehad van mijn angsten. Natuurlijk af en toe een moment dat maar dat was ook snel weer verdwenen. Ook heb ik holistische EMDR gehad bij Annemeijs, vanwege een nare bevalling, en ook dit heeft mij positief geholpen. Ik kijk nu positiever terug op mijn bevalling, dat overheerst, in plaats van de teleurstelling en de angsten. Ik wil Annemeijs en Centrum Proza in een paar woorden samenvatten die als eerste in mij naar boven komen: warmte, positiviteit, aandacht, rust, verandering. Annemeijs neemt uitgebreid de tijd voor je en legt onduidelijkheden goed uit. Dit vond ik ontzettend fijn. Er werd niet op de klok gekeken maar voor Annemeijs is het belangrijk dat je echt goed geholpen word. Een mensen mens. Ik kan het in ieder geval aan iedereen aanraden die net als ik last heeft van angststoornis. Het is het waard!

Ervaring van Ellen

Het gaat goed na één sessie. ik zit weer vol vertrouwen en zonder kriebels in m’n buik op m’n paard. Ik merk wel dat ik nog wel wat teveel nadenk van tevoren over dingen zoals in de buitenbak rijden, buitenrit maken ed. Ik ben wel minder schrikkerig voor geluiden in m’n omgeving. Ook ben ik minder met m’n omgeving bezig.

Ervaring van Marjolein

Ik wil je graag laten weten dat ik een aantal stappen heb gemaakt, nadat ik bij jou ben geweest. Ik ben buiten mijn comfortzone gegaan, mezelf overtuigd dat ik het kan! Door heel veel erover te praten en precies uit te leggen wat ik voel, merk ik dat ik steeds rustiger word. Ik heb met mijn vriend een heel goed gesprek erover gehad en waar ik eerst heel nerveus was (hart sloeg over, zweten, etc) werd ik steeds rustiger. Doordat ik realiseer dat de angst niet rationeel is, er kan niks gebeuren. Het is, zoals jij het ook omschreef, iets wat vroeger ooit is ontstaan, en door de jaren heen, heb ik er zelf een steeds groter ding van gemaakt. Ik merk dat de schaamte die ik ervoor heb, bijna groter is als de angst zelf. Ik wilde je dit graag mededelen, want door jou durf ik steeds meer stappen te zetten! Het heeft me enorm geholpen tot nu toe!

Ervaring van Maria

Beste Annemeijs. Nadat ik bij jou ben weggegaan viel mij onderweg al op dat ik niet bang was in de auto. Thuis gekomen had ik meer energie dan anders. De volgende dag zei mijn moeder en later m’n zuster dat ik zo rustig was en helder uit m’n ogen keek. In de weken daarna gebeurde er veel privé, maar ik ben ondanks alles overeind gebleven en dat dank ik aan de hypnose (mijn idee). Ook mijn vermoeidheid is 90% minder vooral savonds merk ik dat heel erg. Ik ben vriendelijker naar m’n omgeving en relaxter in de dingen. Ik hoef niet zo veel meer. Elke dag luister ik naar je oefening en daarna doe ik vervolgens wat andere oefeningen. Dank je wel voor deze ervaring.

Ervaring van Rineke

Ik merk zeker verbetering, veel meer energie! Ben milder, zachter ofzo. Dat gejaagde, die hartkloppingen heb ik niet meer gehad. Al met al ben ik dus wel heel enthousiast.

Ervaring van Wiepie

Ik ben voor mijn rijexamen geslaagd, dankzij de hypnose geen black-out gehad. Hartelijk bedankt!

Ervaring van Wytske

Ik ben veel rustiger in mijn hoofd, ik heb geen hartkloppingen meer als ik op bed lig en ben minder angstig!! Ik doe veel leuke dingen en ben veel leuke dingen aan het plannen waar ik super veel zin in heb en blij van word. Gister dacht ik nog, goh ik ben best wel gelukkig eigenlijk met alles wat ik nu doe. Dat was even een fijn momentje en ik merk dat ik die momentjes steeds vaker heb.

Meer reviews?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van cliënten? Lees dan hier onze reviews…

 

Hoe kunnen wij er zijn voor jou?

Directe hypnose is een krachtige behandeling om laag voor laag tot de werkelijke kern (de oorsprong) van jouw probleem te komen en hier wenselijk veranderwerk te verrichten. Onze hypnosetechnieken gaan voorbij de stugge, vermijdende, buitenkant van het probleem. Ze werken sterk in het onderbewustzijn, doorbreken diep opgeslagen patronen en herstellen de innerlijke balans. Op een uiterst ontspannen en plezierige manier. Lees hier alles over onze hypnose sessies…

 

Wat kost een sessie?

Hier vind je onze tarieven…

 

Positief resultaat

Als een van de weinige hypnosetherapeuten in Nederland hanteren wij technieken vanuit directe (klassieke) hypnose. Directe hypnose is een krachtige en doeltreffende vorm van hypnose. Het is een unieke powerboost voor lichaam & mindset.