Grip op je winterdip

Rustig aan!

Voor veel mensen is de winter niet het gelukkigste seizoen van het jaar. De energie van de natuur trekt zich terug. Het wordt donkerder, kouder en de natuur ziet er somberder uit. Dit is een natuurlijk proces en hoort bij het ritme van het leven. De winter nodigt uit om niet teveel van jezelf te vragen en het rustiger aan te doen.

 

Hoog levenstempo

In onze maatschappij ligt het levenstempo continu hoog. Dit kan in de winter extra problemen geven. Het is dè periode bij uitstek waarin verminderde energie, lage weerstand, vermoeidheid en spanningsklachten de kop opsteken. Ruim een miljoen Nederlanders krijgt zelfs een winterdip.

Daarom is het extra belangrijk om je leefstijl iets aan te passen in het winterseizoen. Dit kan als volgt:

 

Licht

Voldoende daglicht in de winter houdt je bioritme in balans en maakt dat jij je lekkerder voelt. Meer licht in je leefomgeving stimuleert jouw biologische klok, waardoor je slaap/waakritme in balans blijft. Daarnaast verbetert het de stemming en vermindert de onrust. Dus haal daglicht binnen in je huis of op je werkplek en ga overdag een paar keer naar buiten. Frisse lucht doet wonderen en verhoogt je weerstand.

 

Rust

Bouw voor jezelf dagelijkse rustmomenten in. Gun jezelf een powernap, ontspanningsoefening of massage op een vrij moment om je energie weer op te laden. Ga eerder naar bed, slaap wat langer en verwacht niet te veel van jezelf. Het is nu eenmaal niet het meest creatieve of ondernemende jaargetijde.

 

Warmte

Kies vaker voor warme voeding. Zoals pap in de ochtend, soep of kliekjes als lunch en drink thee in plaats van dranken uit de koelkast. Koude voeding koelt je lichaam sterk af, is moeilijker verteerbaar en kost meer energie om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Ook is het belangrijk om jezelf warm te kleden.

 

Positiviteit

Richt je aandacht op mensen en dingen die jou positieve energie en een goed gevoel geven.

 

Hypnose helpt

Hypnose werkt uitermate goed bij (het voorkomen van) een winterdip. Vanuit een diepe ontspanning wordt je lichaam en geest in balans gebracht. Dit heeft een positief effect op je weerstand, spanningsklachten en stemming. Maar, belangrijker nog, een hypnose sessie geeft je de rust en ontspanning die jij nodig hebt om energierijk van de winter te kunnen genieten.

 

Maximaal resultaat

Als een van de weinige hypnosetherapeuten in Nederland hanteren wij technieken vanuit directe (klassieke) hypnose. Directe hypnose is de krachtigste vorm van hypnose, waardoor de gewenste resultaten snel en optimaal zijn. Het is een unieke powerboost voor lichaam, geest en verstand. Een hypnose sessie is ongelooflijk effectief voor het veranderen van vrijwel alles waar je in je leven tegenaan loopt. Ontdek voor welke klachten directe hypnose nog meer een permanente oplossing biedt.