Gevoelens omvormen

Afstand nemen

Jij bent je gevoelens en gedachten niet… Jij hebt ze…
En wat je hebt, kun je weggeven. Je kunt er afstand van doen.

Onze hypnosetherapeut, AnneMeijs Schuurman, heeft een oefening als een filmpje opgenomen. Centraal staat: Het omvormen van bepaalde gevoelens die je ervaart, die hinderlijk of onnodig overheersend voor je zijn. De techniek is heel simpel:

• Je maakt contact met het gevoel. Luister ernaar. Laat het even helemaal toe en zelfs groter worden. Want juist als je iets niet wilt voelen, zal het extra om aandacht vragen.
• Vervolgens kun je in gedachten lokaliseren waar je het gevoel het meeste voelt. Met jouw gedachtenkracht maak je het gevoel visueel: Ervaar de vorm, de kleur en de beweging die het maakt.
• Je doet er afstand van. Dus je plaatst het gevoel in gedachten voor je. Je maakt het kleiner, geeft het vervolgens een andere vorm, een andere kleur en een andere beweging.
• Dan beslis je wat je er mee doet (in gedachtenkracht). Je kan erbij denken of uitspreken: “Ik laat nu los” “Ik laat nu gaan” “ Ik ben positief”.

Dit is een kleine visuele interventie, die heel krachtig kan werken. Veel succes!

 

Filmpje

 

Hypnose helpt

Zodra jij weer volledig in je eigen kracht staat en als het ware jouw bestaansrecht claimt, ben jij zelf in staat om blokkades los te laten, vicieuze cirkels te doorbreken, jouw mindset positief te versterken en elke dag te leven én denken op een manier die recht doet aan jouw ware zelf.

In hypnose kun jij definitief afstand doen van alles wat niet langer positief is voor jou. Het is een grote schoonmaakactie voor je onderbewustzijn. Hypnose herstelt de balans tussen lichaam, verstand en geest. Het activeert een proces van loslaten en transformatie. Tijdens een hypnose sessie wordt de vertaalslag gemaakt naar het verankeren van – voor jou – helpende overtuigingen en wenselijke gevoelens. Daarnaast krijg je na een sessie handvatten mee naar huis om je onderbewustzijn zelf te kunnen reinigen van algemene negatieve gedachten. Want ook voor loslaten geldt: Des te vaker je dit doet, des te makkelijker het gaat.