Ontstressen

Stress

In onze maatschappij heeft vrijwel iedereen stress. De wereld verandert in een razend tempo. Iedereen is druk en wordt makkelijk in beslag genomen door dagelijkse beslommeringen. Continu online en bereikbaar zijn, sociale verplichtingen, deadlines, gezinsleven en een toenemende werkdruk… Het privéleven en de zakelijke activiteiten vloeien gemakkelijk in elkaar over. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 en meer dan zestig procent van alle medische klachten heeft als directe of indirecte oorzaak stress. Reden genoeg dus om een passend tegenwicht te bieden: Ontstressen.

 

Ontstressen en herstellen

Je kunt er nou eenmaal niet omheen: Stress is overal. Het is helaas niet te ontlopen, maar je kunt wel weerbaarder worden. Simpelweg door jezelf toe te staan om opgedane stress te ontladen en je brein te activeren dit bewust los te laten. Want na inspanning hoort ontspanning te komen, zodat je lichaam & geest weer de mogelijkheid krijgen om zich volledig te herstellen.

 

Relax modus: Aan

Als cadeautje delen we hierbij een fijne ontspanningsoefening. Deze is geïnspireerd op de wetenschappelijk bewezen ‘Benson respons’. Het geeft een boost aan alle regelmechanismen binnen het menselijk lichaam, die zijn afgestemd op opbouw- en herstelprocessen. Naarmate deze oefening vaker wordt gedaan, activeert het mentale rust en stimuleert het aangename gevoelens van tevredenheid en welbevinden. Het werkt op termijn uiterst stressverlagend.

De oefening vergt in het begin tijd, aandacht en discipline om het je eigen te maken. Maar blijf je beseffen:

Ontspanning is nooit zonde van je tijd…

Stress wel!

 

Beluister de audio

Houd je ogen gesloten tijdens het doen van deze audio en gebruik een koptelefoon voor de beste kwaliteit.


 
Voor deze oefening ga je lekker ontspannen op je rug liggen, met je handpalmen open naast je lichaam. Zorg ervoor dat je even niet gestoord kunt worden en de tijd voor jezelf hebt.

Tip: Doe deze oefening net voor het slapen gaan. Lekker warm liggend in bed, zodat de nachtrust extra wordt verdiept en nog herstellender werkt.

Geniet ervan!