Paniekaanvallen

Paniekaanvallen Centrum Proza hypnose Friesland

Hypnose biedt een oplossing

Paniekaanvallen kunnen je volledig verlammen. Ze komen plotseling vanuit het onderbewustzijn op, soms zelfs zonder waarschuwingssignaal. Het overkomt je compleet en je hebt er geen macht of controle over. Door paniekaanvallen kun jij je heel onzeker gaan voelen of je kunt het vertrouwen in jezelf en je lichaam verliezen. Het heeft veelal een beperkend of blokkerend effect op je leven en de mate van plezier die jij ervaart in het dagelijks leven.

De symptomen van een paniekaanval kunnen soms zo overweldigend zijn, dat je denkt dat je flauwvalt, een hartaanval krijgt of dat je leven in gevaar is. Paniek kan op den duur zo’n hoge stressfactor geven, dat het zich uit middels ademnood, hyperventilatie, hartkloppingen, duizeligheid, overmatig zweten, slaapproblemen etc.

 

Paniek aanpakken

In de praktijk zien wij dat mensen vaak al jarenlang van alles hebben gedaan om hun paniek aan te pakken. Maar ondanks hun inspanningen blijft de angst diep van binnen toch bestaan.

Dit komt omdat het bewustzijn (denken, wilskracht, vermogen om te redeneren, begrijpen, concluderen etc.) en het onderbewustzijn (lange termijn geheugen, opslag van ervaringen, zintuiglijke gegevens, emoties etc.) niet op één lijn zitten. Ze spreken als het ware niet dezelfde taal. Veel mensen herkennen dit als een voortdurende innerlijke strijd: Ze weten dat zij zich van binnen niet bang of onzeker hoeven te voelen en dat de bijbehorende gedachten en gevoelens irrationeel zijn, maar toch worden ze overmand door paniek. Met andere woorden: Ze weten dat het nergens voor nodig is, maar toch gebeurt het!

Hypnose biedt een prachtige uitkomst…

 

Veranderwerk

Paniek is een natuurlijke reactie op angst, stress en een ‘onveilig gevoel’. Angst verhoogt de spanning in het lichaam en kan hierdoor paniekaanvallen uitlokken. Met hypnose wordt gewerkt op het niveau van de daadwerkelijke oorsprong van het probleem: Het onderbewustzijn. Op de onderliggende angst, en datgene wat de paniek triggert, wordt krachtig veranderwerk toegepast. De angst wordt vervolgens niet meer bevestigd of gevoed, waardoor de bijbehorende uitingsvorm (de paniekaanvallen) aan kracht verliest. In zijn eigen natuurlijke tempo.

 

Uitgangspunten

• Je leert om de aandacht meer naar binnen te richten, zodat jij weer grip krijgt op de dieper liggende gevoelens van angst of onzekerheid. Je hervindt je eigen kracht.
• Je ontdekt de achterliggende onbewuste mechanismen (innerlijke druk en spanningen), zodat jij ze zelf kunt doorbreken en loslaten.
• Je krijgt weer meer vertrouwen in jezelf en in je lichaam, zodat jij vol in het leven kunt staan en gaat genieten.
• Waar nodig wordt de onbewuste kernoorzaak (diep opgeslagen oorsprong) van de paniek achterhaald, om hier de negatieve lading af te halen.

 

3 sessies

Hypnose herprogrammeert onderliggende overtuigingen, (emotionele) blokkades, gedrags- en denkpatronen op een snelle en efficiënte manier. Hypnosetherapie werkt erg effectief, maar de eigen motivatie en veranderingsbereidheid is doorslaggevend voor hoe krachtig de hypnose (door)werkt. Met andere woorden: Als jij er voluit voor gaat, is de kans van slagen het grootst. Rondom paniekaanvallen koersen wij op 3 sessies. Het is een begeleidingsproces waarin we ons stapsgewijs focussen op de lange termijn (blijvende) oplossing.

 

Ervaring van Wietske

Ik ben veel rustiger in mijn hoofd, ik heb geen hartkloppingen meer en ben minder angstig!! Ik doe veel leuke dingen en ben veel leuke dingen aan het plannen waar ik super veel zin in heb en blij van word. Gister dacht ik nog, goh ik ben best wel gelukkig eigenlijk met alles wat ik nu doe. Dat was even een fijn momentje en ik merk dat ik die momentjes steeds vaker heb.

Ervaring van Maddie

De hypnose voelde supergoed aan. Professionele begeleiding, door een super aardige en lieve vrouw. Je voelt je al snel op je gemak.

Meer reviews?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van cliënten? Lees dan hier onze reviews…

 

Wat kost een sessie?

Hier vind je onze tarieven… Wij hanteren een speciaal ‘All-in’ pakket tarief voor 3 sessies.

 

Hypnose helpt

Zodra jij weer volledig in je eigen kracht staat en als het ware jouw bestaansrecht claimt, ben jij zelf in staat om blokkades los te laten, vicieuze cirkels te doorbreken, jouw mindset positief te versterken en elke dag te leven én denken op een manier die recht doet aan jouw ware zelf.

In hypnose kun jij definitief afstand doen van alles wat niet langer positief is voor jou. Het is een grote schoonmaakactie voor je onderbewustzijn. Hypnose herstelt de innerlijke balans. Het activeert een proces van loslaten en transformatie. Tijdens een hypnose sessie wordt de vertaalslag gemaakt naar het verankeren van – voor jou – helpende overtuigingen en wenselijke gevoelens. Daarnaast krijg je na een sessie handvatten en een ontspannende audio mee naar huis om je onderbewustzijn zelf te kunnen reinigen van algemene negatieve gedachten. Een levensveranderende investering in jezelf!