Hypnose kinderen 6-14 jaar

Hypnose voor kinderen

Kinderhypnose

Directe hypnose voor kinderen is kortdurend, laagdrempelig en doelgericht. Het is een mooie manier om een kind te helpen zich beter, sterker en vrolijker te voelen. Om de balans weer te herstellen: Thuis, op school, in de sociale omgang met volwassenen of leeftijdsgenoten, of in andere situaties. Centrum Proza is gespecialiseerd in specifieke technieken die uiterst prettig voor kinderen zijn en versterkend werken op diens zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfcontrole en gevoel van eigenwaarde. Hypnose op jonge leeftijd voorkomt een heleboel problemen op latere leeftijd.

Lees hier een wetenschappelijke artikel over kinderhypnose: Hypnose helpt.

 

Voor welke klachten

Een greep uit onze dagelijkse praktijk:

• Faalangst
• Verlatingsangst
• Overige angsten (angst voor dieren, de tandarts etc.)
• Leer- en gedragsproblemen
• Bedplassen of onzindelijkheid
• Onzekerheid
• Eetproblemen
• Hooggevoeligheid (HSP)
• Verlegenheid
• Boosheid
• Slaapproblemen
• Pesten (of de gevolgen daarvan)

Ook kan directe hypnose een kind helpen bij de gevolgen van een scheiding, ruzie, verlies van een dierbare, verhuizing, ziekenhuisopname, ongeluk of het verwerken van een traumatische ervaring.

 

Hypnose Droomsessie

De hypnose Droomsessie is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar. In deze sessie wordt de fantasie van een kind geprikkeld. Vanuit een sterke focus op een mooi verhaal, gaan kinderen gemakkelijk in hypnose. Kinderen zijn van nature gewend om te schakelen tussen realiteit en verbeelding; ze zijn daarom goed (en snel) hypnotiseerbaar. Deze bewustzijnstoestand maakt dat positieve suggesties en goede gevoelens diep verankerd kunnen worden in hun systeem. In vrijwel alle gevallen wordt een klacht door kinderhypnose verbetert of lost deze definitief op. Tevens worden kinderen gesterkt met vaardigheden die ze kunnen inzetten in het dagelijks leven.

Als ouder of opvoeder ben je de eerste en laatste tien minuten aanwezig voor het voor- en nagesprek. In de tussentijd wordt er alleen gewerkt met het kind, zodat deze niet onnodig wordt afgeleid.

Lees hier alles over hypnose voor kinderen vanaf 14 jaar…

 

Voorbereiding

Voor de daadwerkelijke sessie met het kind, hebben wij een telefonische afspraak met de ouder(s) of opvoeder(s). Zodat we helder en transparant kunnen uitleggen hoe het kinderbrein werkt en wat hypnose inhoudt. Ook geven we instructies mee om het kind voor te bereiden op de hypnose sessie.

 

Ervaring van Miranda

Heel fijn hoe Annemeijs contact maakt met onze zoon (6) en hoe zorgvuldig zij is in de terugkoppeling. Bijzonder hoe snel we resultaat waarnamen. Al de volgende dag merkten we dat hij blijer, lichter luchtiger was in zijn doen en laten. Ook heeft hij ‘s avonds geen ‘buien’ meer gehad voor het slapen gaan, terwijl dat met grote regelmaat voor kwam. Dank je wel, nogmaals.

Ervaring van Chantal

Hoi AnneMeijs, net 10 min. gesprek gehad op school. Leuk om te horen: Juf vond Ceryl erg veranderd, rustiger geworden, overlegt meer ook met de kinderen. Ceryl is meer ontspannen zei de juf. Ze zei: “Ik weet niet wat er is gebeurt met hem…” Dankzij jou, dat weet de juf niet hoor, maar dacht laat het je even weten. Complimenten zijn voor jou, eerlijk is eerlijk. Ben zo blij dat ik met Ceryl bij je ben geweest!!