Blijvend afvallen

Afvallen begint bij de liefde voor jezelf.

Het klinkt vanzelfsprekend: Eten houdt je in leven. Voeding is namelijk een belangrijke basisbehoefte van de mens. Evenals veiligheid, liefde en vertrouwen. Er zijn veel discussies over de kwaliteit van ons eten en er worden voedingsadviezen in overvloed gegeven. De meningen zijn verdeeld. Er is maar één algemene visie die door iedereen wordt erkend: Er is een onderscheid tussen gezonde én ongezonde voeding.

 

Continue terugval

In de praktijk komen we regelmatig mensen tegen die graag willen afvallen of worstelen met hun (over)gewicht, energie en vitaliteit. Mensen die bij ons komen hebben vaak al de nodige ervaring met lijnen en diëten. Maar ondanks hun inspanningen hebben ze nog geen grip op hun gewicht, zoetbehoefte en eetbuien of blijven ze jojo-en. Ze geven aan behoefte te hebben aan meer doorzettingsvermogen om een bepaalde leefstijl of gezond voedingspatroon vast te houden. Ze willen graag breken met de drang naar zoetigheid en snacks of hun overheersende focus op eten. Het zijn allemaal mensen die weten wat ze nodig hebben om zich beter te voelen, maar het lukt ze nog niet om dit daadwerkelijk te doen of vol te houden in het dagelijks leven. Bij elke stap die ze zetten, vervallen ze op een gegeven moment weer in oude gewoontes, saboterend gedrag of belemmerende gedachten en gevoelens. Vaak steekt onderliggende onzekerheid de kop op en gaan negatieve overtuigingen domineren: ‘Ik kan het niet’, ‘Ik houd dit niet vol’ of ‘Zie je wel, het gaat me toch niet lukken’.

 

Oplossing op onbewust niveau

Een belangrijke reden hiervoor is dat de strijd met je gewicht zich afspeelt in het bewustzijn, maar moet worden opgelost in het onderbewustzijn. Op het niveau van onderliggende gedrags- en denkpatronen en (emotionele) blokkades. Bij gewichtsbeheersing speelt er namelijk nog een belangrijke factor mee die vaak niet verdiepend genoeg wordt onderzocht en opgelost: De verstandhouding die iemand met zichzelf én met eten heeft. HOE je eet is dus even belangrijk als de vragen WAAROM, WAARVOOR en VANUIT WELKE INTENTIE je eet.

 

Praktijkvoorbeeld

Een vrouw, die vanaf haar kindertijd al een moeilijke verstandhouding met haar moeder had, vertelde dat ze een week na de hypnose sessie bij een pompstation tot een belangrijk inzicht was gekomen. Ze was daarvoor op bezoek geweest bij haar moeder en was met gemengde gevoelens op weg naar huis. Elke keer als ze haar moeder zag, werd pijn, verdriet en afwijzing getriggerd. Ze voelde zich dan net het kleine, kwetsbare kind die vroeger zo hunkerde naar aandacht en liefde van haar moeder en steeds weer teleurgesteld werd. Haar primaire reactie was het pompstation binnenrennen, om vervolgens een paar zakken chips en chocoladerepen te kopen. Maar in feite was dit alleen maar troost-eten om lastige gevoelens tijdelijk te dempen. Het loste het werkelijke probleem niet op. Sterker nog, het was een vorm van zelfdestructie. Met dit inzicht werd een geweldige ingang gecreëerd om in een tweede hypnose sessie de dieper liggende patronen en emotionele blokkades te helen. En in de derde sessie het gevoel van zelfliefde te versterken.

 

Liefdeloos of liefdevol

In de praktijk zien we ook dat veel mensen (grote) moeite hebben om zichzelf te accepteren, omdat ze niet het ideale gewicht, lichaam of eetgedrag hebben. Er is sprake van een vorm van hardheid naar, of afwijzing van zichzelf.

Bij alles wat je eet, maak je als het ware bewust of onbewust de keuze om liefdevol of liefdeloos te investeren in jezelf en je lichaam. Want alles wat je in je lichaam stopt, zegt iets over wat jij jezelf waard vindt en hoe jij in je eigen kracht staat. Maar ook de mate van zelfvertrouwen en zelfaanvaarding speelt een grote rol. Zo is emotie-eten een overlevingsstrategie waarmee je continu een gat in je gevoel van eigenwaarde slaat. Want elke keer als je iets tot je neemt waarvan je weet dat het je niet helpt om gezond door het leven te gaan, zeg je tegelijkertijd tegen jezelf: “Dit is belangrijker dan mijn gezondheid.” Een oplossing voor je gewichtsprobleem kan dus ook schuilen in het liefdevol transformeren van de relatie met jezelf en je eetgedrag. In onze optiek begint afvallen bij de liefde voor jezelf.

 

Hypnose helpt bij afvallen

Hypnose biedt een ontspannen en positieve aanpak om gewichtsafname (afvallen) te realiseren, zonder een beleving van diëten. Het helpt je om de relatie met jezelf en je eetgedrag te transformeren en geeft een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Tevens besteden we aandacht aan het vergroten van jouw innerlijke rust, tevredenheid, vitaliteit en levensvreugde.

Onze begeleiding is oplossingsgericht en wordt afgestemd op jouw hulpvraag, persoonlijke behoefte en wensen. Hypnose is altijd maatwerk. Lees hier meer over afvallen…

Als jij gecommitteerd bent om dit transformatieproces aan te gaan en er klaar voor bent om een waardevolle stap voorwaarts te maken, dan ben jij van harte welkom.