HypnoBirthing®

AnneMeijs Schuurman, HypnoBirthing® docent

Gefeliciteerd met de komst van jouw baby!

 

Wil jij…

Vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling toeleven?
Leren hoe jij prettig en comfortabel kunt bevallen zonder pijnstilling?
Trainen hoe jij jezelf gemakkelijk en snel in een diepe mentale en lichamelijke ontspanning kunt krijgen?
Praktische informatie en tips ontvangen, die bij zowel een bevalling thuis als in het ziekenhuis eenvoudig toe te passen zijn en jou goed voorbereiden op de geboorte van jouw baby?
Effectief leren ademen, waardoor jij zonder hard te persen jouw kindje kan gaan baren en hierdoor zelf energiek en fit blijft gedurende het geboorteproces?
Handvatten voor jouw partner ontvangen wat betreft welke grote rol hij kan spelen tijdens de bevalling?

Dan is het volgen van een persoonlijk HypnoBirthing® traject bij onze hypnosetherapeut AnneMeijs Schuurman (zelf ook ervaringsdeskundig!) wellicht iets voor jou. Want bovenstaande is maar een greep uit hetgeen een privécursus HypnoBirthing bij Centrum Proza jou gaat brengen.

 

Officieel erkend

Centrum Proza verzorgt officieel erkende HypnoBirthing cursussen. HypnoBirthing is een complete cursus die zwangere vrouwen lichamelijk, emotioneel en mentaal voorbereidt op een ontspannen, stressvrije en comfortabele geboorte. Zoals de natuur het heeft bedoeld. Omdat ‘maatwerk’ en ‘persoonlijke begeleiding’ belangrijke uitgangspunten zijn voor AnneMeijs Schuurman, biedt zij HypnoBirthing alleen aan als privécursus. Zo wordt het traject compleet afgestemd op de wensen, behoeften en doelstellingen van de zwangeren die bij ons komen. HypnoBirthing is een partnercursus. Dat betekent dat de cursus grotendeels samen met de (geboorte)partner (dit kan ook een moeder, zus, vriendin of doula zijn) wordt gevolgd.

 

Basistechnieken

HypnoBirthing boek – Mongan Method

Aan de basis liggen zes technieken, namelijk: Kennis, ontspanning, visualisatie, zelfhypnose, affirmaties en ademhaling. Deze basistechnieken sterken vrouwen sterkt om weer te (leren) vertrouwen op hun eigen lichaam en de natuurlijke baringsinstincten. Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte. Grondlegger van HypnoBirthing is Marie F. Mongan. De filosofie van HypnoBirthing is gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.

Lees hier de belangrijkste voordelen van HypnoBirthing®…

 

Wat komt zoal aan bod?

• Informatie, kennis en tips

Jij krijgt veel feitelijke informatie waarmee je straks goed voorbereid de bevalling in gaat. Zowel de praktische, als fysieke en mentale kanten van de bevalling komen aan bod. Zo leer jij onder andere hoe het volledige geboorteproces werkt, wat jouw baarmoeder tijdens de verschillende weeën doet, wat voor invloed jouw brein en zenuwstelsel hierop hebben, hoe jij de juiste hormonen kunt activeren om de bevalling zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen en hoe jij prettig en comfortabel kunt bevallen zonder pijnstilling. Ook ontvang je praktische tips die bij zowel een bevalling thuis als in het ziekenhuis eenvoudig toe te passen zijn.
Kennis is een belangrijke sleutel tot succes.

• Positieve mindset

Je wordt door AnneMeijs getraind om positieve verwachtingen te hebben over de geboorte. Jij gaat aan de slag met jouw geboortewensen en leert hoe jij met vertrouwen en een positieve mindset naar de bevalling toe kunt gaan leven.

Regenboog ontspanning – HypnoBirthing MP3

• Zelfhypnose

Je ondervindt krachtige zelfhypnose technieken, die jou gaan helpen om diep te kunnen ontspannen op elk gewenst moment. Zodat jouw lichaam tijdens de bevalling optimaal gaat werken en jij je ‘in control’ blijft voelen. Jij gaat ontdekken hoe je kunt ontspannen tijdens de verschillende weeën en hoe je mee kunt werken met je lichaam tijdens de geboorte. Ook gaat AnneMeijs met jou aan de slag om eventuele angsten en blokkades rondom de bevalling definitief los te laten.

• Ademhalingstechnieken

Jij maakt je de belangrijkste ademhalingstechnieken, voor een kalme en ontspannen geboorte, volledig eigen. Deze technieken geven onder andere instant ontspanning en ondersteunen de werking van jouw baarmoederspieren tijdens de bevalling. Met deze effectieve ademhalingsoefeningen kun jij uiteindelijk, zonder hard te persen, jouw kindje baren. Hierdoor blijf je zelf energiek en fit gedurende het geboorteproces.

• Lichaamshoudingen

Je gaat oefenen met lichaamshoudingen die voor comfort en ruimte in jouw bekken zorgen.

•  Handvatten voor jouw partner

Jouw partner krijgt handvatten om zo goed mogelijk voor jou te zorgen tijdens de bevalling, je te ondersteunen bij belangrijke keuzemomenten en je te helpen ontspannen gedurende het geboorteproces. Ook gaat jouw partner een hele fijne massagetechniek leren.

• En nog veel meer…

Naast alles rondom zwangerschap en geboorte, komen ook thema’s als borstvoeding, prenataal ouderschap, binding en het bewustzijn van de ongeboren baby aan bod.

 

Persoonlijk verhaal AnneMeijs Schuurman

Tweede zwangerschap, AnneMeijs Schuurman

De geboortes van mijn kinderen, Jesse en Lizzie, waren twee ultieme momenten van puur geluk. Het staat voor altijd in mijn geheugen gegrift hoe het voelde om mijn kinderen voor het eerst in mijn armen te sluiten. Hoe schattig ze eruitzagen, hoe zoetig ze roken, hoe lief ze huilden en hoe onwerkelijk, maar ook vertrouwd, het was om hun kleine lichaampjes tegen de mijne aan te voelen. Hoewel er tussen het verloop van beide bevallingen een groot verschil zat, gold dit niet voor het trotse gevoel dat mij beide keren overspoelde. Ik gun elke mama zo’n gelukzalige ervaring, waar je je leven lang kracht uit kunt putten.

Al jarenlang heb ik een succesvolle praktijk voor hypnosetherapie en veranderkracht in Sneek. Ik heb dus veel ervaring met het begeleiden van mensen om angsten, stress, negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen los te laten. Maar ook om meer ontspanning, positieve energie en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Mijn HypnoBirthing® docentpapieren heb ik behaald toen ik zwanger was van mijn dochter. Dit maakt dat ik het HypnoBirthing programma niet alleen uitermate goed ken, maar ook volledig heb doorleefd en aan den lijve heb ondervonden hoe effectief het werkt. Omdat het mijn tweede geboorte-ervaring was, kon ik de werking tevens toetsen aan de reguliere bevalling die ik eerder bij mijn zoon had ervaren. Door HypnoBirthing verkrampte ik geen moment meer tijdens de bevalling, ik had een verwaarloosbare pijnbeleving en ik was in staat mij volkomen ontspannen, angstvrij en ‘in control’ te voelen tijdens het gehele proces. Wat een wereld van verschil!

Bij toeval is mijn Golden Seal door het Amerikaanse HypnoBirthing Institute vrijgegeven op de dag dat mijn dochter werd geboren. Dit was voor mij een extra bevestiging: Ik ben hiervoor in de wieg gelegd. Hierdoor deel ik met liefde de droom van Marie F. Mongan, grondlegger van HypnoBirthing, dat elke vrouw de vreugde zal kennen van een veilige, comfortabele en bevredigende geboorte voor haarzelf en haar baby. Ik ben enorm dankbaar dit uit te mogen dragen.

Ik hoop je van harte te ontmoeten bij Centrum Proza!

Ervaring deelnemers

Lieve AnneMeijs,
Zoals je weet was er mogelijk niemand sceptischer dan T. Toen ik al “Ja” had gezegd, zonder overleg, zei hij letterlijk dat hij geen avonden ging pendelen. Toen ik op hem had ingepraat dat hij het in ieder geval kon proberen, ging hij mee. Na onze eerste bijeenkomst was het klaar. De hypnose vond hij relaxed en de wetenschappelijke kennis over het brein en de relatie hiermee op de werking van het lichaam zinvol. Wij beiden vonden het prettig om uitgebreid geïnformeerd te worden over de werking van het lichaam tijdens een bevalling en de invloed van stress en ontspanning. Na een negatieve ervaring bij de geboorte van onze eerste (langdurig en veel onrust rond het bed), had ik alles over voor een mooie ervaring. Die kregen we!
Dat de HypnoBirthing cursus hierbij heeft geholpen, staat als een paal boven water. We hebben geleerd dat je zelf de regie mag voeren over het geboorteproces en dat goed geïnformeerd zijn hierbij helpend is. Dagelijks deed ik de regenboogaudio, waardoor mijn brein geprogrammeerd was en ik in volledige ontspanning was. Tijdens de geboorte was het afspelen van de audio voor mij niet nodig, in mijn hoofd herhaalde ik de zinnen waarop ik op dat moment behoefte had en helpend waren.
T. wist hoe hij mij kon ondersteunen en deed dat fantastisch. We hebben het echt samen gedaan. Te danken aan de wijze waarop je ons hebt voorgelicht en getraind.
AnneMeijs is een prettig persoon die rust uitstraalt. Ze benadert iedereen als gelijkwaardig, respectvol en met humor. De HypnoBirthing cursus was zeer leerzaam en bovendien reuze gezellig! Dank je wel!

T & E (Sneek)

We kijken terug op hele mooie voorbereidingsavonden, heb er veel van geleerd!!! Voelt enorm fijn om me op deze manier (en ook samen met jou) voor te hebben kunnen bereiden…! Bijzonder om dit ook met jou te mogen en kunnen en delen! Ik ben zoveel mogelijk de ontspanning aan het opzoeken en zie het een beetje met de dag… Lijkt wel een rollercoaster, van enorme shopdrang naar enorme poetsdrang naar nu best wel behoorlijk moe zijn! Ik ben ook enorm benieuwd naar de geboorte! Nogmaals super veel dank & fijn dat je ons hebt begeleid! Ik heb er alle vertrouwen in.

F & M (Sneek)

Wat kost een privécursus HypnoBirthing

€ 499,- per stel*.

Dit omvat onder andere:
3 persoonlijke sessies, bij jou thuis
√ 2 online sessies
√ De originele HypnoBirthing audio’s
√ Een reader en oefenmateriaal
Op maat support tijdens het traject en extra online begeleiding
En als uniek extraatje delen wij ook de prachtige documentaire ‘In Utero’, over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.

*Het bedrag is exclusief eventuele reiskosten en -tijd (€ 0,29 per km).
*Wij zijn aangesloten bij het Amerikaanse HypnoBirthing® Institute. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, kan de cursus door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Het tarief van de cursus dient voorafgaand aan de eerste sessie via bankbetaling te zijn voldaan.

Wil jij een HypnoBirthing cursus in groepsverband volgen, dan verwijzen wij jou graag door naar een van onze collega’s in de regio. Deze vind je hier…

Naast HypnoBirthing kun jij je bij ons ook middels hypnosetherapie voorbereiden op de bevalling. Meer informatie vind je hier… Ook biedt AnneMeijs zwangerschapyoga Zwanger (y)in verbinding aan. Meer informatie lees je hier…

 

Opfriscursus

Heb je de volledige cursus HypnoBirthing al een keer gevolgd? Maar wil je voor deze nieuwe zwangerschap graag alles nog even op een rijtje zetten en je opnieuw verdiepen in de technieken en informatie? Dat kan uiteraard! Samen gaan we kijken waar behoefte aan is. Zo kunnen jullie je ook tijdens deze zwangerschap voorbereiden op een liefdevolle en fijne geboorte.

 

Aanmelding

Neem voor meer informatie en aanmelding direct contact op met AnneMeijs Schuurman, via: info@centrumproza.nl. De data en tijden worden altijd in persoonlijk overleg gepland.

 

Geboorteverhaal Lizzie

HypnoBirthing geboorteverhaal

Rond middernacht voelde ik al aan mijn lichaam… Hè, er is iets gaande. Ik had weeën die ik met een gelukzalige glimlach, in een donkere woonkamer, ontspannend dansend, wiegend, affirmerend en ‘het huis opruimend’ heb opgevangen. Want het was niets vergeleken met weeën zoals ik ze kende van mijn eerste bevalling. Ik merkte zelfs zin te krijgen om mee te maken hoe deze geboorte zou zijn. Iets wat ik na mijn eerste bevallingservaring, wat mijn grootste motivatie was om dit keer voor HypnoBirthing te gaan, nooit had verwacht. Door mijn opgewektheid had ik behoorlijk veel energie, maar ergens zei een stemmetje ook… “Ga maar slapen en blijf op kracht”. Dus toen ben ik weer in bed gedoken en in slaap gevallen bij de Regenboog audio.

Daarna had ik een lange pauze zonder enige activiteit. Alsof er de nacht niks was gebeurd. Ik zag het als bonus tijd, waarin ik flink ben gaan eten, drinken en relaxed nog een boekje heb gelezen. Totdat ik rond het middaguur toch wel weer wat aan mijn lijf begon te voelen. Meteen ben ik in mijn eigen bed gaan liggen met de audio’s die, doordat ik ze de afgelopen maanden zo verankerd had, uiterst verslavend voor me waren geworden (ik ga ze nog missen!). Rond 15.00 uur besloot ik de verloskundige te bellen (mijn vriend was ondertussen thuis), omdat ik toch enige regelmaat begon te ontdekken wb. de weeën. Ik kon ook heel duidelijk de naar beneden en openende energie in mijn buik voelen en zien aan de buitenkant. Maar de sensaties waren niets vergeleken met mijn eerdere ervaringen met weeën, dus ik wilde de verloskundige alleen maar informeren dat er wel iets voorbereidends gaande was. Toch kwam ze langs en bleek ik al 4 cm ontsluiting te hebben. Direct waren de sensaties ook pijnlijk, want ik was uit mijn focus door het bezoek. Zo opmerkelijk om het verschil te ervaren tussen een ontspannen staat van ‘volkomen alleen en in jezelf zijn’ en de spanning van ‘naar de buitenwereld gericht zijn’. Ondertussen was ook mijn moeder gekomen om mijn zoontje op te halen en ik merkte dat mijn aandacht voor het gesprek met de verloskundige, mijn vriend en mijn moeder, de pijnbeleving activeerden. Met de verloskundige sprak ik af dat ze twee uur later terug zou komen en mijn moeder en vriend lieten me ook weer mijn eigen gang gaan. Ik kon direct weer tot zelfhypnose over gaan en met de affirmaties op de achtergrond kwam ik weer in mijn eigen bubbel.

Bij de eerstvolgende wee ‘in ontspannen staat’ voelde het ineens alsof er een ballon in mij werd lek geprikt en ik hoorde een ‘plop’; mijn vliezen braken. Er kwam een intense rust over me heen en direct voelde de weeën naar beneden gericht. De verloskundige was voor mijn gevoel nog maar net de deur uit, maar het was echt een mega verandering in mijn lijf. Dus toch maar weer gebeld en ze kwam direct weer terug. Ze ging stilletjes bij me op de slaapkamer zitten en, zo fijn, ik mocht lekker in mijn eigen bed blijven, waar mijn vriend op mijn verzoek ook bij mij kroop. Ik kon me niet voorstellen dat de geboortefase al was ingegaan, maar (zonder me te toucheren) zei de verloskundige alleen maar… “Adem maar mee meid, laat je lichaam het werk doen.” Ondertussen wilde ik alleen maar met mijn hoofd op mijn mobiel liggen, omdat uit de speaker de HypnoBirthing affirmaties klonken haha. Ze gaven me zoveel houvast, maar bovenal focus. Ik heb nog nooit zoveel in mijn lijf voelen gebeuren, ik vond het echt magisch! Ook de Uitdrijvingsreflex was duidelijk voelbaar; ik ging er in mee en lag op mijn zij. Terwijl mijn vriend mijn hand en bovenste been vasthield. Toen kwam kort de paniek, want ik voelde mijn stuitje openen en ‘het hoofdje staan’. Door de druk werd ik even bang dat het niet zou passen. Maar daar waren de geruststellende woorden van mijn vriend… Die vertelde over de fontanellen, over hoe mijn lichaam hiervoor gemaakt is en ik besefte mij dat hij enorm goed had opgelet tijdens de HypnoBirthing-lessen haha. Ook de verloskundige gaf mij veel vertrouwen en ik had ineens het gevoel dat ik in de IJsbeer houding wilde zitten, met mijn hoofd op de schoot van mijn vriend. 2 golvingen later voelde ik elk deel van het lijfje van mijn dochter geboren worden en werd ze onder mijn buik door geschoven. Ineens merkte ik op dat de Kraamzorg ook in de kamer stond; ik had niets van haar komst gemerkt. Zo zat ik in de juiste flow.

Het voelt nu zo magisch om de geboorte al schrijvende her te beleven en ik ben zo trots op het meisje wat nu volkomen relaxed naast me ligt. Na de geboorte kregen we alle tijd en ruimte om te cocoonen. De navelstreng werd pas doorgeknipt toen de placenta een half uur later uit zichzelf geboren werd. Met Lizzie aan de borst, want ze hapte op haar tijd ook goed aan. Pas toen vertelde de verloskundige mij dat Lizzie een sterrenkijker was. Maar dat ze niets had gezegd, om mij niet uit de focus en het vertrouwen te halen. Daar was ik zo blij mee! En zo bijzonder ook dat ik dus instinctief een bevalhouding had gekozen die het meest effectief voor een sterrenkijker is!

Al met al dus een prachtige levenservaring die ik zo weer over zou doen…