Zwangerschapsyoga 2.0

Zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling

Zwanger-zijn is een waardevolle en transformerende gebeurtenis in een vrouwenleven. Als je zwanger bent is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, ‘naar binnen’ te keren, te luisteren naar je lichaam, je grenzen in acht te nemen en jezelf voldoende rust te gunnen.

 

Zwanger (y)in verbinding

Onze hypnosetherapeut AnneMeijs Schuurman heeft een unieke cursus ontwikkeld voor zwangere vrouwen: Zwanger (y)in verbinding. Deze zwangerschapscursus wordt gegeven per blok van zes bijeenkomsten van 1,5 uur. De eerstvolgende nieuwe cursus start op 8 november 2021. De daarop volgende groep start op 24 januari 2022.

Deze zwangerschapscursus is volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. Daarnaast ga jij je elke bijeenkomst (ver)binden met het prachtige nieuwe leven in jou. Vanuit haar achtergrond en ervaring hanteert AnneMeijs doeltreffende elementen vanuit de Yin Yoga, Intuïtieve ontwikkeling, HypnoBirthing, zwangerschapsyoga en mindfulness, maar dan wel op een geheel eigen wijze.

 

Zwanger (y)in verbinding docent AnneMeijs Schuurman

Inhoud van de cursus

Zwanger (y)in verbinding laat jou relaxed voorbereiden op het nieuwe leven dat op komst is. Je wordt begeleid om vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling en kraamtijd toe te leven.

Wat komt zoal aan bod?
Yin Yoga houdingen die ontspannend en versterkend zijn voor jouw zwangere lichaam, bekken en buik.
Effectieve ademhalingstechnieken die jou op elk gewenst moment snel in de relaxstand zetten, maar die ook een gunstige invloed hebben op de weeën en pijnbeleving tijdens de bevalling.
Diepe relaxatie oefeningen, zelfhypnose en mindfulness, wat helpend is om dichterbij jezelf te blijven en je ‘in control’ te voelen, in welke situatie jij je ook bevindt.
Feitelijke informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat.
Visualisaties die jouw eigen kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken, maar die je ook laten binden en verbinden met jouw ongeboren baby.
Naast de wekelijkse fijne contactmomenten met de groep, ontvang jij veel waardevol materiaal voor thuis, zoals filmpjes met Yin, theorie, opdrachten en ontspannende audio’s.

Relaxed voorbereiden op het nieuwe leven dat op komst is

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, de kraamtijd of het moederschap, dan kan hier in overleg met de groep op ingespeeld worden middels het inzetten van loslaat-, verwerkings- en helingstechnieken.

AnneMeijs stemt zich per les af op wat er leeft in de groep. Zo staan de wensen, behoeften en doelstellingen centraal van de zwangeren die bij haar komen.

 

Liever privé?

Onze hypnosetherapeut, AnneMeijs Schuurman, biedt tevens privécursussen Zwanger (y)in verbinding of HypnoBirthing® – The Mongan Method aan. Hier vind je meer informatie over HypnoBirthing… Tevens kun jij je bij ons middels hypnosetherapie voorbereiden op de bevalling. Meer informatie vind je hier…

 

Praktische informatie

• Data eerstvolgende cursus: 8, 15, 22, 29 november, 6 en 13 december 2021
• De daaropvolgende groep vindt plaats op: 24, 31 januari, 7, 14, 21 januari en 7 maart 2022
• Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
• Locatie: Y.I.N. Sneek, Kleinzand 151
• Het mooist is om deze cursus te starten tussen de 24ste – 32ste week
• Elke groep heeft minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

 

Filmpje

 

Review Carlijn

Ik heb de Zwanger (y)in verbinding cursus als heel waardevol ervaren en als een hele goede voorbereiding op wat een dezer dagen (het kan niet lang meer duren ;-)) te gebeuren staat. Mede dankzij de cursus kijk ik er vol vertrouwen naar uit. En hoop ik natuurlijk dat het net zo’n mooie ervaring wordt als we tijdens de lessen hebben gevisualiseerd. AnneMeijs weet op een hele fijne manier, veel te vertellen ook over de fysieke kant van de bevalling, wat ik zelf een hele goede aanvulling vind op de ademtechnieken die we geleerd hebben, om beter te snappen wat er op dat moment allemaal in mijn lichaam gaat gebeuren. De sfeer van de lessen was heerlijk, net als de yinhoudingen en ik ben heel blij dat ik de cursus net voor de uitgerekende datum heb kunnen volgen, samen met de andere lieve dames waar we straks als alle baby’tjes geboren zijn zeker nog mee zullen samenkomen om onze ervaringen te delen.

Jeanet

Bedankt voor de fijne lessen en jouw betrokkenheid! Ik was op zoek naar een zwangerschapscursus die echt bij mij zou passen. Dit heb ik gevonden in de mooie cursus zwanger (y)in verbinding. Wat ik heel fijn vond is dat er een mooie combinatie gemaakt is van verschillende dingen: yin yoga, hypnobirthing, ademhalingstechnieken, theorie en verschillende bevalhoudingen. Een fijne afwisseling waarin veel handvatten gegeven zijn waarmee ik mij goed voorbereid voel op de geboorte van ons kindje. Vanuit rust, ontspanning en verbinding heb ik mogen kijken naar hoe het met mij gaat, wat ik nodig heb en wat ik wél wil tijdens mijn zwangerschap en tijdens de geboorte van ons kindje.

Marike

Heel dankbaar ben ik voor deze cursus. Het heeft mij tijdens de zwangerschap erg geholpen de rust te vinden en beter voor mijzelf te zorgen. Ondanks dat ik al veel yin yoga deed, wist ik niet hoe je tijdens de zwangerschap yin yoga hoort uit te voeren. Hierdoor heb ik voordat ik de cursus deed last gehad na de yoga. Door middel van de cursus maakte ik de yoga comfortabeler voor mijzelf waardoor ik nog meer yin mocht worden wat ook erg past bij de zwangerschap. Door de liefdevolle en duidelijke uitleg van AnneMeijs heb ik veel geleerd over de werking van het lijf tijdens de zwangerschap en bevalling en dat het ervoor gemaakt is. Daarnaast door middel van hypnose mijn beperkende gedachten verwijderd uit mijn hoofd. Hierdoor vol vertrouwen naar de bevalling toegeleefd en, mede door geluk natuurlijk, een heel positieve bevalling gehad op de manier die ik voor ogen zag. En dat voor een eerste keer!

Miriam

Bedankt voor de fijne lessen zwanger y(in) verbinding. In deze reis heb ik geleerd om bewust te worden van de kracht van mijn eigen lichaam. Jouw rustige stem zorgde wekelijks voor een heerlijk ontspannen moment voor mij en mijn kindje. We hebben digitaal materiaal ontvangen, zodat we ook thuis verder kunnen met de oefeningen. Ontzettend waardevol! Ik kijk uit naar mijn 3e bevalling en heb alle vertrouwen in mijn lichaam, dat het ook nu weer een mooie ervaring mag zijn.

Ilse

Naast enorme blijdschap gaf de zwangerschap mij ook veel onrust en spanning. Ik zag op tegen de bevalling en wilde hier graag iets mee. Ik ben enorm blij dat ik deze lessen ben gaan volgen. Ik wist niet zeker of het bij me zou passen maar ik heb ervaren dat ik elke les meer kon ontspannen en beter werd met de ademhalingsoefeningen. Door Annemeijs heb ik nu meer rust, vertrouwen en positiviteit gekregen ten opzichte van de bevalling. Ik raad deze cursus zeker aan!

Inge

Dank voor je zorgvuldige, liefdevolle en kundige lessen 🙏 Je hebt een prachtig programma ontwikkeld waar je vele mama’s mee opweg kunt helpen naar een magische geboorte ✨ Ben je zwanger en wil je ontspannen en vol vertrouwen bevallen? Dan is deze cursus een absolute aanrader! 😘

Ervaring

Ik had tijdens mijn bevalling veel baat bij de audio’s. Ik kijk er heel fijn op terug en denk echt dat zwanger (y)in me daarin heeft geholpen! Terwijl ik eigenlijk tot het eind bang was dat het toch niet voor mij was weg gelegd om het geleerde ook echt toe te kunnen passen in het heetst van de strijd.

Fleur

Tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik de super fijne begeleiding in de vorm van hypnobirthing (eerste zwangerschap) en yoga (bij tweede kindje) mogen ervaren van Annemeijs. Naast dat het rust gaf tijdens de zwangerschap heeft het me perfect voorbereid op de geboorte van mijn beide kinderen. Ik raad het iedereen aan om in contact te komen met jezelf en met je baby. Annemeijs brengt kalmte en rust en geeft goed uitleg. Zodra ik de stem van Annemeijs hoor ontspan ik volledig, zoals mijn mede cursisten kunnen beamen, haha. Een cursus of begeleiding van Annemeijs in welke vorm dan ook is een echt cadeautje voor jezelf, in de hectische wereld en bijzondere tijd waar we in leven!

Willianne

Ik heb Zwanger yin verbinding als een enorm waardevolle cursus ervaren. Ik heb er niet alleen tijdens de bevalling veel aan gehad. Maar ook in de weken daarvoor. Ik heb erg vaak de audio’s gebruikt. Echt een moment van ontspanning. Omdat ik ook al twee kinderen heb, vond ik het ook heel fijn om op deze manier stil te staan bij deze zwangerschap en er echt van te genieten. Ook de yin lessen heb ik als heel fijn ervaren. Het mooie van de cursus online volgen, vond ik dat je het materiaal op elk moment van de dag erbij kunt pakken. Dankzij de cursus ging ik met veel vertrouwen de bevalling tegemoet, en ben ik me ook weer bewust van geworden hoe belangrijk en fijn het is om de controle los te laten. De verloskundige dacht bij de eerste controle thuis dat ik nog niet aan het bevallen was. Toen bleek ik al 6 cm ontsluiting te hebben. Tijdens de bevalling heb ik ook een aantal audio’s geluisterd, verschillende yoga houdingen aangenomen en de ademhalingstechnieken toegepast. Omdat de bevalling langzaam op gang kwam, had ik heel mooi de tijd om in mijn eigen ‘bubbel’ te komen. Ook de kraamhulp en de verloskundige zeiden nog dat ze het zo mooi vonden om te zien hoe ik in mijn eigen ‘bubbel’ zat. Al met al een hele fijne bevalling gehad mede dankzij deze mooie cursus. Echt een aanrader!

Ervaring

Bedankt lieve, lieve AnneMeijs! Zo’n speciale dag! En jij was veel bij me tijdens de bevalling; je tips, mooie, wijze woorden, stukjes v.d. ‘cursus’ en de muziek; hielp me goed. Ik vind de cursus een aanrader voor elke zwangere vrouw die graag ondergedompeld wil worden in rust, ontspanning, warmte, positieve energie en de nodige wijsheid en kennis over de zwangerschap, bevalling en je lijf. 🥰

Manon

Bedankt voor de begeleiding, ik denk dat ik er heel veel aan heb gehad in de aanloop en tijdens de bevalling! In 1h dacht ik het is wel begonnen misschien, met de audio’s en affirmaties en bewegen goed te doen en toen het opeens om 3h vervelender werd ging het ineens heel vlot, bij de eerste meting om 3.40h bleek ik al op 8 cm te zitten, terwijl ik me tussen de weeën heel oké en helder voelde en daardoor dacht ik dat het echt nog lang niet zo ver was. Snel naar het ziekenhuis voor het laatste stukje, in de auto al de overgang van ontsluitings naar persweeën die er in het ziekenhuis al snel helemaal waren, na 3 persweeën met de ja ademhaling was ie er al om 5h, mega snel dus maar ik ben totaal niet overvallen. Slechts een paar paniek momentjes waarbij mijn man me goed kon helpen om kaken te ontspannen en terug te vallen op m’n ademhaling en visualisatie van openen en baby die eruit komt. Ik kijk er superfijn op terug en denk dat de cursus me meer gebracht heeft dan ik had gehoopt! Super bedankt dus!

Christie

Het was een hele bijzondere bevalling, zo ontspannen dat de verloskundige om 22.15 met 3 cm weer even naar huis is gegaan, maar niet op tijd terug was voor de geboorte zo’n 1,5 uur later 🤭 Het moment dat we ons realiseerde dat ze echt al kwam terwijl we alleen thuis waren was natuurlijk wel een beetje eng, maar er was eigenlijk ook geen tijd daarover na te denken. Ik volgde mijn lichaam en mijn man hielp mijn kindje in bad geboren te laten worden. Gelukkig ging alles direct goed met haar en binnen 10 min was de verloskundige er om ons verder te helpen. Door de diepe ontspanning was er goed door de weeën heen te ademen en heb ik eigenlijk alleen de laatste paar weeën als echt pittig ervaren. Bedankt voor de cursus en de geleerde technieken Annemeijs 😊 Wij kijken terug op een prachtige bevalling.

Ervaring

Onze zoon is thuis geboren en alles is goed gegaan. De bevalling verliep deze keer weer totaal anders dan de andere twee. Dus heel mooi om erop voorbereid te zijn om alles te laten zijn zoals het is en de controle los te laten. De sterke weeën kwamen deze keer niet goed op gang. Daardoor een hele rustige aanloop naar de echte bevalling. Doordat het zo rustig ging, had ik goed de tijd om in mijn eigen bubbel te komen. Heel mooi om de geleerde technieken toe te kunnen passen.

Syske

Met al een gezonde zoon en dochter van bijna zeven en negen jaar, kregen wij er nog een prachtige zoon bij. Yoga vind ik een fijne manier van ontspannen en doe ik in het dagelijkse leven veel te weinig, maar tijdens mijn zwangerschap nam ik daar graag de tijd voor. Zeker toen ik van mijn goede vriendin AnneMeijs hoorde dat zij een speciale zwangerschapsyoga cursus zou gaan geven. Ik zei meteen: Daar wil ik aan meedoen! En, zoals ik niet anders gewend ben van AnneMeijs, was het heerlijk om deze cursus te volgen. Echt een avondje voor mij en de baby (in de buik ☺️). Haar prettige stem en de warme sfeer die de ruimte bood (maar ook die AnneMeijs zelf altijd weet neer te zetten), de wijsheid die ze deelt, de zorg en aandacht die ze voor iedereen had en de tijd die ze voor iedereen nam; alles bij elkaar was zo’n fijne beleving. Want dat is waar zij voor zorgt: een ontspannen tijd en hele prettige beleving waar je ook echt wat aan hebt. De combinatie van yoga en haar kennis over de zwangerschap, haar positieve energie; die zorgden voor een wekelijkse ‘boost’. Het gaf me vertrouwen in mijn lijf. Ze gebruikte tijdens de yoga- en ontspanningsoefeningen ook hele fijne muziek. Deze deelde ze met ons en naar aanleiding daarvan heb ik een hele mooie cd gekocht. Het bijzondere was dat ik tijdens de bevalling AnneMeijs op de achtergrond hoorde praten; stukjes van de cursus kwamen terug. Een heel bijzonder gevoel dat ze er een beetje bij was daardoor. De cd heb ik ook een aantal keren gedraaid tijdens de bevalling en dat maakt het wel erg bijzonder allemaal.

Wat kost Zwanger (y)in verbinding

€ 199,-* (incl. 21% BTW)

*Hiervoor ontvang jij onder andere:
6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur
Fijne audio’s ter diepe relaxatie voor thuis
Informatieve filmpjes voor thuis met theorie en Yin
Begeleide meditaties voor thuis
Op maat ondersteuning tijdens het traject
Toegang tot een bijzondere documentaire

 

Vergoeding

Zwanger (y)in verbinding is een zwangerschapscursus. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, kan de cursus door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Veelal kan de factuur pas na de laatste cursusdatum worden ingediend. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

 

Aanmelding

Ben jij enthousiast geraakt en wil je graag meedoen met deze bijzondere zwangerschapscursus? Doe hieronder jouw aanbetaling van € 39,- en reserveer direct jouw plek voor Zwanger (y)in verbinding. De factuur voor het resterende bedrag (€ 160,-) ontvang jij ongeveer 2 weken voor aanvang van de cursus. Na de aanbetaling word jij direct doorgeleid naar ons digitale aanmeldformulier. We verzoeken je om deze aansluitend in te vullen, zodat wij jouw gegevens helemaal compleet hebben.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar AnneMeijs, via: info@centrumproza.nl.

 

Aanbetaling