Zwangerschapsyoga 2.0

Zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling

Zwanger-zijn is een waardevolle en transformerende gebeurtenis in een vrouwenleven. Als je zwanger bent is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, ‘naar binnen’ te keren, te luisteren naar je lichaam, je grenzen in acht te nemen en jezelf voldoende rust te gunnen.

 

Zwanger (y)in verbinding

Onze hypnosetherapeut AnneMeijs Schuurman heeft een unieke cursus ontwikkeld voor zwangere vrouwen: Zwanger (y)in verbinding. Deze zwangerschapscursus wordt gegeven per blok van zes bijeenkomsten van 1,5 uur. De eerstvolgende nieuwe groepscursus start op 1 juni 2021.

Deze zwangerschapscursus is volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. Daarnaast ga jij je elke bijeenkomst (ver)binden met het prachtige nieuwe leven in jou. Vanuit haar achtergrond en ervaring hanteert AnneMeijs doeltreffende elementen vanuit de Yin Yoga, Intuïtieve ontwikkeling, HypnoBirthing, zwangerschapsyoga en mindfulness, maar dan wel op een geheel eigen wijze.

 

Zwanger (y)in verbinding docent AnneMeijs Schuurman

Inhoud van de cursus

Zwanger (y)in verbinding laat jou relaxed voorbereiden op het nieuwe leven dat op komst is. Je wordt begeleid om vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling en kraamtijd toe te leven.

Wat komt zoal aan bod?
Yin Yoga houdingen die ontspannend en versterkend zijn voor jouw zwangere lichaam, bekken en buik.
Effectieve ademhalingstechnieken die jou op elk gewenst moment snel in de relaxstand zetten, maar die ook een gunstige invloed hebben op de weeën en pijnbeleving tijdens de bevalling.
Diepe relaxatie oefeningen, zelfhypnose en mindfulness, wat helpend is om dichterbij jezelf te blijven en je ‘in control’ te voelen, in welke situatie jij je ook bevindt.
Feitelijke informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat.
Visualisaties die jouw eigen kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken, maar die je ook laten binden en verbinden met jouw ongeboren baby.
En nog veel meer…

Relaxed voorbereiden op het nieuwe leven dat op komst is

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, de kraamtijd of het moederschap, dan kan hier in overleg met de groep op ingespeeld worden middels het inzetten van loslaat-, verwerkings- en helingstechnieken.

AnneMeijs stemt zich per les af op wat er leeft in de groep. Zo staan de wensen, behoeften en doelstellingen centraal van de zwangeren die bij haar komen.

 

Liever individueel?

Onze hypnosetherapeut, AnneMeijs Schuurman, biedt tevens privécursussen Zwanger (y)in verbinding of HypnoBirthing® – The Mongan Method aan. Hier vind je meer informatie over HypnoBirthing… Tevens kun jij je bij ons middels hypnosetherapie voorbereiden op de bevalling. Meer informatie vind je hier…

 

Praktische informatie

• Data eerstvolgende cursus: 1, 8, 15, 22, 29 juni en 6 juli 2021
• De daaropvolgende groep vindt plaats op: 30 augustus, 6, 13, 20, 27 september en 5 oktober 2021 
• Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
• Locatie: Y.I.N. Sneek, Kleinzand 151
• Het mooist is om deze cursus te starten tussen de 24ste – 32ste week
• Elke groep heeft minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

 

Filmpje

 

Ervaring van Ilse

Naast enorme blijdschap gaf de zwangerschap mij ook veel onrust en spanning. Ik zag op tegen de bevalling en wilde hier graag iets mee. Ik ben enorm blij dat ik deze lessen ben gaan volgen. Ik wist niet zeker of het bij me zou passen maar ik heb ervaren dat ik elke les meer kon ontspannen en beter werd met de ademhalingsoefeningen. Door Annemeijs heb ik nu meer rust, vertrouwen en positiviteit gekregen ten opzichte van de bevalling. Ik raad deze cursus zeker aan!

Ervaring van Inge

Dank voor je zorgvuldige, liefdevolle en kundige lessen lieve schat🙏 je hebt een prachtig programma ontwikkeld waar je vele mama’s mee opweg kunt helpen naar een magische geboorte ✨ wees trots op jezelf! 👨‍👩‍👧‍👦 Ben je zwanger en wil je ontspannen en vol vertrouwen bevallen? Dan is deze cursus een absolute aanrader! 😘

Ervaring anoniem

Ik had tijdens mijn bevalling veel baat bij de audio’s. Ik kijk er heel fijn op terug en denk echt dat zwanger (y)in me daarin heeft geholpen! Terwijl ik eigenlijk tot het eind bang was dat het toch niet voor mij was weg gelegd om het geleerde ook echt toe te kunnen passen in het heetst van de strijd.

Ervaring Fleur

Tijdens mijn 2 zwangerschappen heb ik de super fijne begeleiding in de vorm van hypnobirthing (eerste zwangerschap) en yoga (bij tweede kindje) mogen ervaren van Annemeijs. Naast dat het rust gaf tijdens de zwangerschap heeft het me perfect voorbereid op de geboorte van mijn beide kinderen. Ik raad het iedereen aan om in contact te komen met jezelf en met je baby. Annemeijs brengt kalmte en rust en geeft goed uitleg. Zodra ik de stem van Annemeijs hoor ontspan ik volledig, zoals mijn mede cursisten kunnen beamen, haha. Een cursus of begeleiding van Annemeijs in welke vorm dan ook is een echt cadeautje voor jezelf, in de hectische wereld en bijzondere tijd waar we in leven!

Ervaring anoniem

Bedankt lieve, lieve AnneMeijs! Zo’n speciale dag! En jij was veel bij me tijdens de bevalling; je tips, mooie, wijze woorden, stukjes v.d. ‘cursus’ en de muziek; hielp me goed. 🥰

Ervaring van Manon

Bedankt voor de begeleiding, ik denk dat ik er heel veel aan heb gehad in de aanloop en tijdens de bevalling! In 1h dacht ik het is wel begonnen misschien, met de audio’s en affirmaties en bewegen goed te doen en toen het opeens om 3h vervelender werd ging het ineens heel vlot, bij de eerste meting om 3.40h bleek ik al op 8 cm te zitten, terwijl ik me tussen de weeën heel oké en helder voelde en daardoor dacht ik dat het echt nog lang niet zo ver was. Snel naar het ziekenhuis voor het laatste stukje, in de auto al de overgang van ontsluitings naar persweeën die er in het ziekenhuis al snel helemaal waren, na 3 persweeën met de ja ademhaling was ie er al om 5h, mega snel dus maar ik ben totaal niet overvallen. Slechts een paar paniek momentjes waarbij mijn man me goed kon helpen om kaken te ontspannen en terug te vallen op m’n ademhaling en visualisatie van openen en baby die eruit komt. Ik kijk er superfijn op terug en denk dat de cursus me meer gebracht heeft dan ik had gehoopt! Super bedankt dus!

Ervaring van Christie

Het was een hele bijzondere bevalling, zo ontspannen dat de verloskundige om 22.15 met 3 cm weer even naar huis is gegaan, maar niet op tijd terug was voor de geboorte zo’n 1,5 uur later🤭 Het moment dat we ons realiseerde dat ze echt al kwam terwijl we alleen thuis waren was natuurlijk wel een beetje eng, maar er was eigenlijk ook geen tijd daarover na te denken. Ik volgde mijn lichaam en mijn man hielp mijn kindje in bad geboren te laten worden. Gelukkig ging alles direct goed met haar en binnen 10 min was de verloskundige er om ons verder te helpen. Door de diepe ontspanning was er goed door de weeën heen te ademen en heb ik eigenlijk alleen de laatste paar weeën als echt pittig ervaren. Bedankt voor de cursus en de geleerde technieken Annemeijs😊 Wij kijken terug op een prachtige bevalling.

Vergoeding

Zwanger (y)in verbinding is een zwangerschapscursus. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, kan de cursus door sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

 

Wat kost Zwanger (y)in verbinding

€ 199,-* (incl. 21% BTW)

*Hiervoor ontvang jij onder andere:
6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur
6 fijne audio’s ter diepe relaxatie voor thuis
Informatieve filmpjes met theorie
Op maat ondersteuning tijdens het traject
Toegang tot een bijzondere documentaire
Een leuk cadeautje voor de baby

Naast de wekelijkse fijne contactmomenten met de groep, ontvang jij veel waardevol materiaal voor thuis, zoals filmpjes met YIN, opdrachten en ontspannende audio’s.

 

Aanmelding

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag meedoen met deze bijzondere zwangerschapscursus? Koop dan nu direct jouw ticket middels onderstaand formulier en verzeker je van jouw deelname. Na betaling word jij direct doorgeleid naar ons digitale aanmeldformulier. We verzoeken je om deze aansluitend in te vullen, zodat wij jouw gegevens helemaal compleet hebben.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Of wil jij je graag aanmelden, maar past het je beter om de betaling nog even uit te stellen? Hier gaan wij flexibel mee om. Stuur dan een e-mail naar AnneMeijs, via: info@centrumproza.nl.

 

Formulier