Directe hypnose

Vergrootglas

Directe hypnose is de krachtigste vorm van hypnose

Als een van de weinige hypnose specialisten in Nederland hanteren wij technieken vanuit directe (klassieke) hypnose. Deze krachtigste vorm van hypnose groeit momenteel sterk aan bekendheid, vanwege de succesvolle resultaten die hiermee worden geboekt.

 

Diepe werking

Grondlegger van directe hypnose is Dave Elman. De hypnosetechnieken zijn erop gericht om het bewustzijn (denken, wilskracht, vermogen om te redeneren, begrijpen, concluderen etc.) door de staat van sterke mentale focus (hypnose) af te leiden en als het ware kort te ‘splitsen’ van het onderbewustzijn (lange termijn geheugen, opslag van ervaringen, zintuiglijke gegevens, emoties etc.). Hierdoor kan krachtig veranderwerk worden ingezet op het niveau van het onderbewustzijn: Daar waar de werkelijke oorsprong van jouw probleem veelal diep verborgen ligt opgeslagen.

 

Maximaal resultaat

Directe hypnose is ongelooflijk effectief voor het veranderen van vrijwel alles waar je in je leven tegenaan loopt. In het onderbewustzijn zitten o.a. je diepste drijfveren, geloofssystemen en overtuigingen opgeslagen. Zij vormen als het ware de bouwstenen (het fundament) voor jouw gedragingen, beslissingen, alles wat je denkt of voelt etc. Wenselijk veranderwerk op diep onbewust niveau biedt een krachtige en definitieve oplossing voor jouw probleem, klacht of hulpvraag.

 

Doeltreffend en snel

In hypnose maak je je in je hoofd los van je omgeving. Tegelijk focus je jouw aandacht op je innerlijke wereld. In die bewustzijnstoestand sta je veel meer dan normaal open voor positieve suggesties. Directe hypnose gaat voorbij de vermijdingsstrategieën (beschermingsmechanismen) van het brein. Door de combinatie van sterke mentale focus (hypnotische staat), lichamelijke ontspanning en directe inducties (technieken om in hypnose te gaan) wordt de uiterlijke, bewuste, laag van het probleem moeiteloos gepasseerd. Wij boeken hierdoor sneller resultaat dan o.a. reguliere hypnotherapie, gesprekstherapie en coaching. In tegenstelling tot klassieke (directe) hypnose maken deze therapieën alleen gebruik van (lichte) trance, waardoor de denkkracht van het bewustzijn vaak nog té actief en blokkerend, afwerend, vertragend of soms zelfs misleidend is. Onze directe behandeltechnieken werken doeltreffend en zijn zeer aangenaam om te ervaren.

 

Unieke behandelwijze

Aanvullend op directe hypnose hanteren wij technieken vanuit o.a. holistische EMDR, kwantumhypnose, regressietherapie, deeltherapie, ideomotor responses, Inner Child, mindfulness en NLP op diep onbewust niveau. Samen met onze ervaring en persoonlijke insteek zijn wij uniek in onze behandelwijze en hypnose sessies. Wij focussen ons op de onderlinge samenhang tussen lichaam, verstand en geest. Met de holistische geneeskunde als extra specialisme, kijken wij verder dan de klacht alleen. Lees hier alles over onze hypnose sessies…

 

Hypnose helpt

Zodra jij weer volledig in je eigen kracht staat en als het ware jouw bestaansrecht claimt, ben jij zelf in staat om blokkades los te laten, vicieuze cirkels te doorbreken, jouw mindset positief te versterken en elke dag te leven én denken op een manier die recht doet aan jouw ware zelf.

In hypnose kun jij definitief afstand doen van alles wat niet langer positief is voor jou. Het is een grote schoonmaakactie voor je onderbewustzijn. Hypnose herstelt de balans tussen lichaam, verstand en geest. Het activeert een proces van loslaten en transformatie. Tijdens een hypnose sessie wordt de vertaalslag gemaakt naar het verankeren van – voor jou – helpende overtuigingen en wenselijke gevoelens. Daarnaast krijg je na een sessie handvatten mee naar huis om je onderbewustzijn zelf te kunnen reinigen van algemene negatieve gedachten. Een levensveranderende investering in jezelf!