Hoe ontstaat een probleem?

Hypnose komt tot de werkelijke kern van jouw probleem

Ieder probleem, van welke aard dan ook, heeft een kern. Deze is ooit ergens klein ontstaan, meestal al vroeg in je kindertijd. In verloop van tijd, door wat jij hebt ervaren en geleerd in jouw leven, kan een probleem gaan groeien. Vooral als een opgedane ervaring, overtuiging of emotie meerdere malen negatief wordt bevestigd, is deze kans ontzettend groot. Veelal verloopt deze ontwikkeling onbewust en ongemerkt. Je hoeft jarenlang niet eens te merken dat het probleem aanwezig is. Je registreert het gewoonweg niet.

 

Groot gegroeid

Totdat lichamelijke, geestelijke, emotionele of energetische klachten de kop opsteken. Soms wordt het probleem zo groot dat het jouw leven beheerst. Het gaat bijvoorbeeld ten koste van je gezondheid of er ontstaat fysieke of psychische pijn. Het drukt een negatieve stempel op je gedrag of zelfbeeld, blokkeert je in relaties met anderen, werkt als beperkende factor in je carrière of het verlaagt de mate van plezier in jouw leven. Het probleem heeft als het ware een zichtbare en/of tastbare vorm gekregen in jouw bewuste leven.

 

Diep opgeslagen

De buitenste laag van een probleem kun je zien als een dikke, harde, laag van overheersende reactiepatronen (negatieve gedachten, gedragingen, emoties, angsten etc.). Dit zijn beschermingsmechanismen die je altijd zo ver mogelijk weghouden van pijn en gevaar. Het brein is namelijk genetisch geprogrammeerd om diep opgeslagen negatieve ervaringen, trauma’s, onveilige gevoelens, kwetsbaarheid etc. te vermijden.

Ieder mens is geneigd zich te identificeren met de buitenkant van een probleem. Dit is heel logisch, want het is de manier waarop het probleem zich voordoet in jouw leven. Deze laag is simpel gezegd: Dat wat je bewust van het probleem (af)weet. Het moment waarop het probleem zich gaat manifesteren in het dagelijks leven, of de gebeurtenis die het probleem dermate triggert waardoor er klachten ontstaan, wordt vrijwel altijd onterecht aangewezen als oorzaak. Maar niets is minder waar. Tijdens het intakegesprek voor een hypnose sessie is dit voor de meeste mensen al een grote eyeopener.

 

Hoe kunnen wij er zijn voor jou?

Directe hypnose is een krachtige behandeling om laag voor laag tot de werkelijke kern (de oorsprong) van jouw probleem te komen en hier wenselijk veranderwerk te verrichten. Onze hypnosetechnieken gaan voorbij de stugge, vermijdende, buitenkant van het probleem. Ze werken sterk in het onderbewustzijn, doorbreken diep opgeslagen patronen en herstellen de innerlijke balans. Op een uiterst ontspannen en plezierige manier. Lees hier alles over onze hypnose sessies…