Negatieve gedachten loslaten

Centrum Proza overtuigingen

Jij hebt je eigen overtuigingen

Negatieve gedachten, overtuigingen en excuses staan verandering vaak in de weg. Iedereen kent ze. Het zijn de stemmetjes in je achterhoofd die bijvoorbeeld zeggen: Dit gaat je toch niet lukken, het heeft geen enkele zin, dit kun jij niet, jij verdient het niet, begin er maar niet aan. Ze kunnen ervoor zorgen dat jij die volgende stap niet zet of dat je afhaakt en niet meer doorgaat. Ze kunnen je enorm laten twijfelen en uit je kracht halen. Met andere woorden: Het zijn blokkades die jouw geluk en zelfvertrouwen kunnen dwarsbomen. Die jouw vooruitgang in de weg staan.

 

Bouwstenen

Ieder mens leeft naar zijn eigen overtuiging en waarheid. Dus dat wat jij van jongs af aan hebt ervaren en geleerd in jouw leven, vormt het fundament van waaruit jij bent gaan groeien en ontwikkelen. Deze bouwstenen maken jou tot wie je nu bent: Hoe jij naar jezelf, naar anderen en naar de wereld kijkt, wat je denkt, zegt, voelt, ervaart en doet.

Daar waar negatieve gedachten overheersen, heb je ooit onbewust de keuze gemaakt om je te identificeren met deze gedachten. Je bent gaan geloven dat ze ‘waar’ zijn. Door oude wonden en ervaringen uit het verleden ben je ergens van overtuigd geraakt. Dit kan knap lastig zijn in het dagelijks leven, want ook ‘angst’ maakt dankbaar gebruik van deze negatieve gedachten. Het versterkt elkaar.

Maar het goede nieuws is: Je kunt bewust de keuze maken om deze blokkades te doorbreken en besluiten om alles los te laten wat niet langer iets positiefs voor jou oplevert.

 

Loslaten

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Zodra jij jouw gedachten leert (her)kennen, kun jij zelf besluiten om je er niet meer mee te identificeren. Je neemt er bewust afstand van. Want het principe is heel simpel: Je bent je gedachten niet. Je hebt alleen een lange tijd geloofd dat dit wel zo was. Deze ‘vergissing’ kun je corrigeren door het vanaf nu anders te doen en je vrij te maken van negatieve gedachten, overtuigingen en excuses.

 

Hypnose helpt

Zodra jij weer volledig in je eigen kracht staat en als het ware jouw bestaansrecht claimt, ben jij zelf in staat om blokkades los te laten, vicieuze cirkels te doorbreken, jouw mindset positief te versterken en elke dag te leven én denken op een manier die recht doet aan jouw ware zelf.

In hypnose kun jij definitief afstand doen van alles wat niet langer positief is voor jou. Het is een grote schoonmaakactie voor je onderbewustzijn. Hypnose herstelt de balans tussen lichaam, verstand en geest. Het activeert een proces van loslaten en transformatie. Tijdens een hypnose sessie wordt de vertaalslag gemaakt naar het verankeren van – voor jou – helpende overtuigingen en wenselijke gevoelens. Daarnaast krijg je na een sessie handvatten mee naar huis om je onderbewustzijn zelf te kunnen reinigen van algemene negatieve gedachten. Want ook voor loslaten geldt: Des te vaker je dit doet, des te makkelijker het gaat.