Burn-out

Hypnose biedt dé oplossing!

Herkenbaar?

• Ben jij overspannen of heb je een burn-out?
• Voel jij je oververmoeid, lusteloos of zelf geestelijk en lichamelijk uitgeput?
• Word jij je snel overprikkeld en voel jij je niet meer je (vrolijke) zelf?
• Ervaar jij veel dagelijkse bezigheden als overbelastend of ‘teveel’?
• Kun jij je moeilijk concentreren op het werk, loop je vast of zit je momenteel thuis en ben je aan het re-integreren?
• Is er wel eens sprake van een gevoel van onmacht, paniek of (angst voor) controleverlies?
• Heb jij al van alles geprobeerd om je beter te voelen, met onvoldoende resultaat?

Hypnose is dé manier om weer energiek te kunnen leven en werken. Om je batterij op te laden en de veranderingen in je leven aan te brengen die jij nodig hebt om volledig jezelf én hersteld te kunnen zijn.

 

Ervaringsdeskundig

Bij Centrum Proza begrijpen wij exact wat jij doormaakt. Wij zijn ervaringsdeskundig op het gebied van overspannenheid en burn-out. Hoe sterk je ook van jezelf kunt balen en hoe uitzichtloos het soms ook lijkt, we zijn er van overtuigd dat jij sterker, weerbaarder en krachtiger uit dit dal kunt komen. Dit keer sta jij er niet alleen voor!

Na een leerzaam burn-outproces heeft onze hypnosetherapeut en EMDR-behandelaar AnneMeijs Schuurman besloten haar hart te volgen en haar talenten in te zetten om andere mensen verder te helpen op hun levenspad. Met o.a. Centrum Proza als resultaat.

Een persoonlijk verhaal over het ontstaan van een burn-out, de symptomen én oplossing vind je hier:

 

Stress

Een burn-out ontstaat altijd vanuit stress. Het komt als je jarenlang teveel van je lijf hebt gevraagd. Je kan last krijgen van een slechte concentratie, leeg gevoel en een chronische vermoeidheid. Het stadium ervoor wordt ‘overspannen’ genoemd.

Als je stress ervaart maakt je lichaam zich eigenlijk klaar voor twee opties: Aanvallen of vluchten. Je wordt scherper, je bent op je hoede en dit is dus eigenlijk best een goede reactie. Behalve… als het niet stopt. Want dan herstel je niet meer. Andere duidelijke voorbeelden van stress zijn continu online zijn. Daarnaast komt het snel voor bij mensen die werk hebben wat niet bij ze past. En ten slotte zit er een gemeen stukje stress-trigger in het continue gevoel ‘zoveel te moeten’ (ook in je vrije tijd).

 

Burn-out de baas

Op het gebied van overspannenheid en burn-out doen wij geen eenmalige hypnose sessie, maar koersen wij op 3 sessies, verspreid over 3 maanden tijd. In deze periode krijg je ook audio’s en oefeningen voor thuis van ons mee. De meeste mensen merken al na één sessie dat zij zich wat beter voelen en dat er meer rust en ruimte ontstaat in hun lichaam, maar vooral in hun hoofd. Door deze unieke begeleiding, waarin maatwerk centraal staat, kan je herstelproces met ruim 50% worden versneld.

 

Onze aanpak

Tijdens de hypnosetherapie staan 4 uitgangspunten centraal:

• We behandelen het probleem door je te laten ervaren hoe jij je beter kunt ontspannen. Je hervindt je innerlijke rust en balans.
• We werken aan jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen, zodat jij weer vol in het leven staat en gaat genieten.
• Jij leert hoe je vanaf nu teveel stress kunt opvangen en verwerken, hoe jij je stressniveau onder controle houdt en je makkelijker kunt losmaken van invloeden van buitenaf. Jij leert de triggers signaleren die je stress geven en krijgt handvatten om hier bewuster op in te spelen. Het maakt je weerbaarder tegen stress, wat weer de veroorzaker is van burn-out.
• Jij krijgt de regie en controle terug over jouw leven. Niets of niemand staat jou nog in de weg om te zijn wie jij werkelijk bent!

 

Wat kost een sessie?

Hier vind je onze tarieven… Wij hanteren een aantrekkelijk ‘Burn-out de baas’ pakket.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Naast individuele hypnose sessies verzorgen wij ook ‘op maat’ workshops voor bedrijven of groepen. Hierin vertellen wij hoe een op handen zijnde burn-out kan worden herkend en welke stappen genomen kunnen worden om het te voorkomen. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Ervaring van Manon

Voorafgaand aan de sessie van AnneMeijs, was ik deels herstellende van een burn out. Probleem bij mij was dat ik spanning in mijn lijf bleef ervaren wat ik niet kon verklaren. Dit maakte mij boos/gefrustreerd en dit uitte zich in veel en vaak huilen. Ik werd moe van mijzelf en na alle mogelijke therapieën en behandelingen was ik ook wel uitgepraat. Alles was al een keer gezegd…
Toen AnneMeijs tegen gekomen en besloten contact met haar opnemen en een sessie af te nemen. Ik wist niet wat mij te wachten stond, maar AnneMeijs legt goed uit wat ze doet en waarom. Ik vond het fijn dat ik tijdens de sessie van AnneMeijs niet weer alles moest vertellen en overal diep op in hoefde te gaan. Dit keer kon ik er ontspannen bij gaan liggen terwijl zij het woord deed. Ik weet dat ik tijdens en na de sessie enorm heb gehuild. lk voelde ik mij ontspannen. In de weken erna merkte ik op dat de spanning die ik langere tijd in mijn lijf had ervaren, verdwenen was. Ik was rustiger en leek meer aan te kunnen en weer plezier te krijgen om dingen te ondernemen. Soms kreeg in in mijn hoofd drukte wat meestal ook spanning in mijn lijf maakte, alleen was dit niet het geval. Ik ben nog steeds verbaasd, maar ook zo blij dat 1 sessie voor mij zoveel teweeg heeft gebracht. Ik zal zeggen, wacht niet langer af, maar ga ervoor!

Meer reviews?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van cliënten? Lees dan hier onze reviews…

 

Maximaal resultaat

Als een van de weinige hypnosetherapeuten in Nederland hanteren wij technieken vanuit directe (klassieke) hypnose. Directe hypnose is de krachtigste vorm van hypnose. Het is een unieke powerboost voor lichaam & mindset.